Mednarodni simpozij: Artistic and Architectural Heritage of the Nobility Between Old and New Regimes: Transformations, Reinterpretations and New Uses

Vljudno vabljeni na mednarodni simpozij Artistic and Architectural Heritage of the Nobility Between Old and New Regimes: Transformations, Reinterpretations and New Uses (Umetnostna in arhitekturna dediščina plemstva med starimi in novimi režimi: transformacije, reinterpretacije in nove namembnost), s pričetkom v sredo 22. junija 2022 ob 15.30 v Atriju ZRC SAZU (Novi trg 2).

Udeležence bo uvodoma pozdravil direktor ZRC SAZU prof. dr. Oto Luthar

PROGRAM SIMPOZIJA: Artistic and Architectural Heritage.pdf

Simpozij je del raziskovalnega projekta Umetnost v času zatona plemstva: transformacije, translokacije in reinterpretacije (J6-1810) in raziskovalnega programa Umetnost na Slovenskem na stičišču kultur (P6-0061), ki ju iz državnega proračuna financira Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

S simpozijem obeležujemo 50-letnico delovanja samostojnega inštituta, danes imenovanega Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Organizacija simpozija: Tina Košak, Helena Seražin, Renata Komić Marn

O PORTALU

Plemiška dediščina na Slovenskem

Na portalu Plemiška dediščina na Slovenskem so predstavljeni izbrani rezultati raziskovalnega projekta Umetnost v času zatona plemstva: transformacije, translokacije in reinterpretacije (ARRS, J6-1810).

Plemiška dediščina na Slovenskem

Projekt je podprla

Partnerji